• Follow Facebook
 • Follow twitter
 • follow linkedin

   

   

Informatie over HR CV Ketels

Bijna iedereen beschikt tegenwoordig over centrale verwarming in huis of kantoor. Hier volgt meer informatie over de CV installatie en HR ketels. Omdat wij gaan voor duurzaamheid leveren wij alleen ketels die hierbij aansluiten. Is HR combi niet mogelijk dan kijken we naar een VR ketel of geiser opstelling.

Wat doet een CV-ketel? 
Een centrale verwarmingsketel (of CV-ketel) is een installatie die voor warm water zorgt en hiermee de woning verwarmt. De ketel heeft een gasaansluiting en verhit het water in het netwerk van buizen in de woning. Met de circulatiepomp wordt het warme water rondgepompt. De verbrande gassen worden afgevoerd door een rookafvoerkanaal. Een thermostaat (deze zijn er in vele soorten) zorgt voor de regeling van de warmtevoorziening. Dit systeem wordt de centrale verwarming genoemd.

 

Combi-ketel 
Er wordt vaak alleen gedacht aan de centrale verwarming bij de aankoop van een CV-ketel. Maar net zo belangrijk is de voorziening voor warm water. Met de combi-ketel is geen aparte boiler nodig, want deze zit al in de ketel. Combiketels zijn er met Hoog Rendement (HR-ketel) en Verbeterd Rendement (VR-ketel). Gezien onze kijk op een duurzame samenleving leveren wij alleen HR ketels. 

Rendement 
Het rendement is het percentage energie (gas) dat omgezet wordt in nuttige warmte. Dit geeft aan hoe zuinig een ketel is. De rendementen worden op de Europese manier genoteerd. De waterdamp die vrijkomt bij de verbranding wordt gezien als restproduct en de daarin aanwezige warmte wordt niet meegerekend bij het bepalen van het rendement. De rendementen worden gemeten onder gestandaardiseerde omstandigheden. In het dagelijks gebruik liggen de rendementen lager. 

 • Solo- of conventionele ketel: het rendement gaat van 70 tot 80%, de resterende 20 tot 30% warmte gaat verloren tijdens het verwarmingsproces.
 • Verbeterd Rendement:het rendement is ongeveer 83 tot 90%.
 • Hoog Rendement: omdat de warmte uit de waterdamp door een HR-ketel wel wordt gebruikt, ontstaan er rendementen van meer dan 100%. 

Vermogen 
De capaciteit van de ketel is het nominaal vermogen in kW. Op elke ketel staat de capaciteit op het typeplaatje. Bij vervanging is uw vermogen dus bekend. Ga je verbouwen of koop je voor het eerst een CV-ketel, dan is er een berekening voor de benodigde capaciteit. Dit verzorgen wij voor u. er wordt ook rekening gehouden met punten zoals, gaat het om een tussenwoning of een vrijstaand huis, is de woning goed geisoleerd. 

Open of gesloten systeem 
Een open CV-ketel gebruikt de lucht uit het vertrek waarin de ketel is geïnstalleerd. Daarom is het noodzakelijk dat er voldoende frisse lucht of ventilatie is in de ruimte waarin deze ketel hangt. Een CV-ketel met gesloten systeem komt het meeste voor. Met de ingebouwde ventilator zuigt de ketel de lucht van buiten aan. De verbrande gassen worden bij beide systemen naar buiten afgevoerd. 

Keurmerk Gaskeur 
Dit keurmerk stelt eisen aan de veiligheid, doelmatigheid en duurzaamheid en installatiegemak van de CV-ketel. Alle ketels zijn getest en hebben het keurmerk Gaskeur. Binnen het Gaskeur zijn weer verschillende categorieën.

 • Gaskeur Hoog Rendement 
  Een ketel met HR-label is zuiniger met energie, omdat de CV-ketel condensatiewarmte uit de waterdamp van rookgassen hergebruikt. Er zijn drie klassen. HR 100 staat voor minimaal 100% rendement, HR 104 voor minimaal 104% en HR 107 voor minimaal 107%.
 • Gaskeur Schonere Verbranding
  Ketels met het SV-label zorgen voor een lage Nox-uitstoot en zijn daardoor extra milieuvriendelijk.
 • Gaskeur Naverwarming 
  Zonneboiler Met een NZ-label is de CV-ketel geschikt als naverwarmer van een zonneboiler. Omdat de zon niet altijd schijnt, moet het water worden naverwarmd.
 • Gaskeur Comfort Warmwater
  Het CW-label is er alleen voor combiketels. Er zijn zes comfortklassen. Ketels met CW-label voldoen aan belangrijke basiseisen m.b.t. tapdrempel, wachttijd, gelijkmatigheid van temperatuur en rendement.Kosten 
Een HR ketel is in aanschaf ietsje duurder dan een VR ketel, maar levert al snel een grote mate van energiebesparing op. Wij hebben altijd zeer betaalbare modellen van de bekende betrouwbare fabrikanten in de aanbieding. 

Totale installatieprijs 
Standaard installatie bij ketelvervanging is vaak een vast bedrag. Zijn er omstandigheden waardoor er geen standaard installatie in uw woning past, dan maken wij dit vooraf kenbaar. Bij de keuze van een HR CV ketel wordt rekening gehouden met de behoefte van de gebruikers en welke capaciteit daarbij past. Met een bubbelbad en douchepaneel is meer capaciteit gewenst, ook als je tegelijkertijd wil douchen en warm water wil tappen.

Hoe wordt de CV ketel gemonteerd?

Bij een standaard ketel vervanging is de montagetijd ongeveer 2 1/2 uur. Zijn er extra werkzaamheden dan kan het monteren meer tijd in beslag nemen. In onderstaande video ziet u hoe ketelvervanging in zijn werk gaat:

YOUTUBE 


Veiligheid 
Om een goede werking van je CV-ketel te kunnen garanderen, heeft de CV installatie periodiek onderhoud nodig. Zo wordt de uitstoot van gevaarlijke en schadelijke rookgassen (zoals koolmonoxide) tot een minimum beperkt. Ook houdt het de installatie in optimale conditie en worden onderdelen vervangen indien dit noodzakelijk is. Met deze controle houd je een veilige en energiezuinige installatie. Dit onderhoud wordt door onze servicemonteurs verzorgd.


Keuze maken 
Om tot de juiste keuze te komen helpen deze mogelijkheden: 

 • Lees reviews van de producten, voor en door de consument op vergelijkings sites. Hier staat alles te lezen over de positieve- en negatieve ervaringen.
 • Lees productinformatie. Bezoek sites van fabrikanten.
 • Vraag bij diverse installatiebedrijven prijsinformatie op en informeer wat bijvoorbeeld bij een all-in prijs geboden wordt, hier zit erg veel verschil in.
 • Kopen op internet en zelf (laten) installeren is niet raadzaam, schakel een betrouwbaar installatiebedrijf in zoals Ketelplan.nl. Snel en goedkoop.

Uw vakantiechalet verwarmen met een propaan CV ketel

Onze leverancier voor HR Propaan ketels is Intergas. Intergas Verwarming behoort in Nederland tot de toonaangevende producenten van HR-ketels. Met een eigen ontwikkeling en productie levert Intergas producten en oplossingen volgens de hoogste kwaliteitsnormen. Intergas is een innovatief Nederlands bedrijf dat sinds jaar en dag vooraan staat in technologische ontwikkelingen.
De eerste combi-ketel met dubbel HR. Hoog Rendement cv-ketels bestaan al jaren. Het was echter Intergas die als eerste kwam met dubbel HR. De Intergas Kombi Kompakt is de enige HR-ketel met hoog rendement op verwarming en een uniek hoog rendement op warmwater. Oftewel: dubbel HR.

Intergas levert diverse modellen HR ketels in Propaan versie (af fabriek). Dit is de ideale centrale verwarmingsketel voor caravan, chalet of 2e woning. De INTERGAS HR 22 CW3 - * PROPAAN * blinkt uit in extreem zuinig gasverbruik. Daarnaast is dit toestel ook inzetbaar als solo toestel. Dit betekend dat u in plaats van combi gebruik, u er ook voor kunt kiezen dit toestel alleen te gebruiken voor het produceren van warm tapwater (vervanging van uw badgeiser), of alleen als centrale verwarmingsketel. 

Ketel verkoop

Ketelplan.nl verkoopt alle bekende merken CV / HR ketel. Door onze jarenlange contacten in de verwarmingsbranche hebben wij uitstekende afspraken gerealiseerd met leveranciers. Hierdoor zijn wij het voordeligste adres voor duurzame CV / HR ketels. Altijd een eerlijk en onafhankelijk (gratis) advies gesprek. U betaalt na montage direct bij de monteur via PIN betaling.

Onze algemene voorwaarden vindt u HIER.

PRIJZEN ZIJN INCLUSIEF BTW, STANDAARD MONTAGE EN AANSLUIT MATERIAAL !!! 

                                 

Wij werken o.a. met Remeha, NEFIT, AWB, Bosch, Intergas, en van Vaillant zijn wij erkend voorkeurdealer. Wij installeren de CV ketel snel en vakkundig met uitsluitend gediplomeerde monteurs.
Ook verzorgen wij uw onderhouds- en service contracten. Wilt u een storing melden? Kijk eerst naar de punten DEZE punten. Is de storing niet verholpen belt u in de garantie periode: 0412-630555 ! De firma Kemkens bvehandelt onze garantie en storings aanvragen.

Ons werkgebied is bijna heel Nederland (Gelderland, Utrecht, Overijssel, Brabant, noord Limburg en flevoland), wij zijn gevestigd in Gelderland en houden kantoor in Huissen, tussen Arnhem en Nijmegen. U kunt voor alle accessoires, randartikelen, verkoop, verhuur, lease en installatie werkzaamheden bij ons terecht.

   Ketelplan, een UITSTEKEND plan !