• Follow Facebook
  • Follow twitter
  • follow linkedin

Service, onderhoud, garantie

Garantie: 

Wanneer u bij KETELPLAN.nl een CV ketel koopt krijgt u standaard twee jaar fabrieksgarantie. Doen zich in deze periode problemen voor, dan kunt u daarvoor contact opnemen met onze Servicepartij op telefoonnummer 0412-630555. Voor het bieden van garantie en voor onze service en onderhoudsabonnementen zijn wij een samenwerkingsverband aangegaan met een specialist op dit gebied, namelijk de firma Kemkens. Kemkens staat voor kwaliteit en heeft in heel Nederland een zeer goede en betrouwbare naam op service gebied. Zij zorgen dat uw storing door vakkundige monteurs wordt verholpen. Omdat wij Vaillant voorkeurdealer zijn mogen wij u naast de standaard 2 jaar all-in garantie EXTRA 3 jaar garantie bieden op Vaillant onderdelen. Tevens zijn we erkend dealer van Remeha, Nefit en Intergas alsmede Bosch en AWB.

Als u binnen de eerste 2 jaar een storing krijgt kan er direct een monteur van het betreffende merk ingeschakeld worden. Maar meestal zal eerst de monteur van collegabedrijf Kemkens service komen om de storing te verhelpen.

Het bijvullen van de ketel en het ontluchten van uw systeem of instellen van een thermostaat valt niet onder garantie werkzaamheden. Check dus eerst DIT

Service en onderhoudsabonnement voor CV ketel: 

Na deze garantieperiode is het raadzaam een Service- & Onderhouds abonnement af te sluiten. Met een onderhoudscontract bent u verzekerd van 1 tot 2 jaarlijkse controle van de CV ketel door een vakkundige monteur. Tijdens een onderhoudsbeurt wordt uw CV ketel gecontroleerd, schoongemaakt en opnieuw afgesteld. Regelmatig onderhoud aan uw CV-ketel zorgt voor een veilige werking, lagere stookkosten, een kleinere kans op storingen en een langere levensduur. Wij voeren geen losse onderhoudsbeurten meer uit zoals we eerder deden voor € 75,-. Het ontluchten van de verwarming en het bijvullen van de CV ketel valt niet onder het servicecontract. Dit moet u zelf doen. Hieronder leest u hoe. 

Zelf uw verwarming ontluchten en cv ketel bijvullen: 

Als u water hoort stromen in uw verwarming, dan is het wellicht nodig om de verwarming of cv ketel bij te vullen en de cv te ontluchten. 

Zo werkt het bijvullen van uw CV ketel of verwarming:  

youtube KLIK

  • Eerst controleert u de waterdruk op de manometer van uw cv-ketel. De zwarte bewegende wijzer moet tussen de 1,7 en 2 bar staan (zie foto 1). Staat de zwarte wijzer lager dan 1,5 bar, dan is het bijvullen van de verwarming noodzakelijk. 
  • Laat de installatie voor het bijvullen van de CV ketel eerst afkoelen. 
  • Draai vervolgens alle radiatoren open en trek de stekker van de pomp bij de cv-ketel uit het stopcontact. 
  • In de buurt van de manometer zit een vulkraan. Koppel hier de vulslang aan en zorg dat er geen lucht in de slang zit. 
  • Als de slang aan weerszijden gekoppeld is opent u de vulkraan met de speciale sleutel. Houd de waterdrukmeter in de gaten en draai de kraan weer dicht als de zwarte wijzer tussen 1,5 en 2 bar staat. Vergeet niet na afloop de pomp weer aan te zetten, stekker in het stopcontact. 

Zo werkt ontluchten van uw verwarming of cv ontluchten: 


Na het bijvullen van de cv ketel moet u de cv ontluchten. Dit gaat zo:

YOUTUBE  KLIK

  • Draai alle radiatoren open. Schakel de pomp bij de cv-ketel uit door de stekker uit het stopcontact te trekken.
  • Ga hierna van beneden naar boven alle radiatoren langs en draai overal met het bijbehorende ontluchtingssleuteltje het ontluchtingskraantje open tot er een straaltje water uitkomt. Vergeet de ontluchtingskraantjes bij de cv-ketel niet! 
  • Vergeet niet na afloop de pomp weer aan te zetten, stekker in het stopcontact.

Als u deze procedure regelmatig moet herhalen, dan duidt dit vaak op een lekkage. Neem dan contact met ons op.