• Follow Facebook
  • Follow twitter
  • follow linkedin

Een aantal aanbiedingen

 

Thermostaten algemene informatie (ook verkrijgbaar slimme thermostaten en EVO Home)

Een thermostaat regelt het centrale verwarmingsysteem in je huis, in combinatie met de cv-ketel van bijvoorbeeld Remeha of Vaillant. Er zijn verschillende soorten thermostaten en een aantal punten om op te letten bij de aankoop van thermostaat.
Bij het kopen van een thermostaat kun je letten op de volgende dingen:
Wensen: wat wil je? Wil je een simpele thermostaat waarmee je alleen de temperatuur in kunt stellen in het hele huis, of wil je een thermostaat met meer en ingewikkeldere functies?
Locatie: kan de thermostaat geplaatst worden op de plaats waar jij hem wilt hebben?
Tijdschakelaar: op sommige thermostaten zit ook een tijdschakelaar, zodat je vooraf in kunt stellen op welk tijdstip de temperatuur lager moet zijn. Op deze manier kun je tot wel 50% meer energie besparen.
Display: kies je voor een analoge thermostaat of voor een thermostaat met een lcd-display?

Bekende merken zijn Honeywell, Remeha, Vaillant en sinds kort de NEFIT EASY en ICY (de slimme thermostaat).

       

Klokthermostaat

Met een klokthermostaat kunt u de temperatuur voor meerdere periodes per dag vooraf instellen. Zo haalt u het uiterste uit uw cv-ketel. Het is natuurlijk ook mogelijk om de klokthermostaat tijdelijk handmatig warmer of kouder in te stellen. Klokthermostaten zijn leverbaar in een aan/uit regeling en in een modulerende regeling. Welk type toepasbaar is, is afhankelijk van de cv-ketel.

Bij een aan/uit klokthermostaat stelt u een bepaalde temperatuur in en de thermostaat zorgt ervoor dat uw kamer op deze temperatuur blijft. Bij een modulerende thermostaat vraagt de thermostaat aan de ketel een watertemperatuur die voor dat moment noodzakelijk is om de ruimte te verwarmen. Is de gewenste temperatuur bereikt, dan gaat de hr-ketel op een lager vermogen branden. De ketel past zijn vermogen dus aan de situatie aan. Zuinig en rendabel.

Kamerthermostaat        

Met een kamerthermostaat regelt u de temperatuur in een kamer. In tegenstelling tot een klokthermostaat zijn kamerthermostaten niet programmeerbaar. Kamerthermostaten zijn leverbaar in een aan/uit regeling en in een modulerende regeling. Welk type toepasbaar is, is afhankelijk van de cv-ketel. Bij een aan/uit thermostaat stelt u een bepaalde temperatuur in en de thermostaat zorgt ervoor dat uw kamer op deze temperatuur blijft. Bij een modulerende thermostaat vraagt de thermostaat aan de ketel een watertemperatuur die voor dat moment noodzakelijk is om de ruimte te verwarmen. Is de gewenste temperatuur bereikt, dan gaat de hr-ketel op een lager vermogen branden. De ketel past zijn vermogen dus aan de situatie aan. Zuinig en rendabel.

Weersafhankelijke regeling

Een weersafhankelijke regeling past de stooklijn van de ketel aan op basis van de buitentemperatuur in plaats van de kamertemperatuur. Een WA regeling moet altijd gecombineerd worden met thermostatische radiatorkranen en is altijd programmeerbaar.

Op afstand bedienbaar via SMARTPHONE

Remeha e-Twist, NIEUW en nu tegen introductieprijs verkrijgbaar.

Comfort binnen handbereik!

De verwarming instellen en aanpassen wanneer jou het uitkomt, d.m.v. gratis app! Met de komst van de Remeha eTwist wordt de verwarming snel en moeiteloos geregeld, waar jij je ook bevindt. Uiteraard toepasbaar op alle Remeha ketels uit het Ketelplan.nl assortiment.

Vaillant vSmart, de nieuwe slimme op afstand bedienbare thermostaat van Vaillant. De vSMART is overal in huis draadloos te plaatsen.
Bedieningsgemak:
Via de gratis vSMART app zijn de kamertemperatuur en het weekprogramma voor cv- en warm water eenvoudig in te stellen door meerdere bewoners met een eigen smartphone of tablet. De app stuurt de thermostaat aan met het programma waarin vooraf de voorkeuren voor dag, tijd en temperatuur zijn ingesteld. Het weekprogramma heeft vele schakelpunten waardoor de thermostaat per dag vaak van programmaprofiel kan wisselen.

Remeha NEST, een slimme draadloze thermostaat die zichzelf automatisch programmeert. Via een gratis app te bedienen op je tablet of smartphone. Zeer veel mogelijkheden dus kijk eens op: https://nest.com/nl/thermostat/meet-nest-thermostat/

Nefit Easy is de slimste thermostaat van Nederland. Zelflerend en op afstand te bedienen via uw smartphone. Hij ziet aan de aanwezige smartphones wie er thuis is en stelt de verwarming automatisch in op de juiste temperatuur. Dreigt er iets mis te gaan met uw cv-installatie? Easy meldt het u direct via de app. Easy bespaart extra energie dankzij geavanceerde aanwezigheidsdetectie. Easy maakt bovendien inzichtelijk wanneer er efficiënt wordt verwarmd. Ook kunt u zien hoeveel gas u verbruikt voor verwarming en warm water. 
En dat alles krijgt u zonder contract of abonnement.
Bovendien wordt Easy steeds slimmer, zonder dat u er iets voor hoeft te doen! Nieuwe functies komen beschikbaar via automatische updates. De Easy is nu ook te combineren met andere merken cv-ketels. U heeft dan de adapter nodig.

EVO HOME van Honeywell is geheel vernieuwd. U kunt tot 12 zones regelen op 1 gateway. Het systeem is steeds uit te breiden. U kunt beginnen met het startpakket en heeft dan direct een op afstand bedienbare thermostaat. Download de app en het systeem is op afstand te beheren en bedienen via smartphone of tablet. Zo stookt u altijd zuinig en heeft u altijd inzicht waar u ook bent. Meer info?

ICY, met de Slimme Thermostaat kunt u door de unieke aanwezigheidsdetectie tot 26% op uw energierekening besparen.
Deze modulerende thermostaat volgt uw leefpatroon zonder lastige bediening en schakelt automatisch naar een lagere temperatuur als u er niet bent!